Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sirnica od pečenih jufki

Sirnica od pečenih jufki

Objavljeno 01.03.2014 u 10:43:12 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 35451 puta

Od pečenih jufki.

Način pripreme

Tepsiju malo namazati uljem te redati jufke. Kad smo poredali prvi red, premazati vrućim otopljenim maslacem, te ponoviti postupak još jednim redom jufki.

Zatim stavljati fil od sira i ostalih sastojaka, ponovo jedan red jufki, premaz od maslaca i tako redom dok ne potrošimo fil.

Na zadnji red jufku premazati malo ugrijanom mineralnom vodom (kiseljak), premazati maslacem i peći.

Gotovu pitu preliti sa smjesom mlijeka i slatkog vrhnja te na kratko vratiti u pečnicu.

|
Recept je objavila/o: Emina Jusufspahic

Sastojci

Sirnica od pečenih jufki
500g
pečenih jufki (pečenih na šporetu na drva)
1kg
svježeg kravljeg sira
dva
kisela vrhnja
četiri
jaja
-
sol
-
otopljeni maslac
200ml
mlijeka
100ml
slatkog vrhnja za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar (01.03.2014 11:04:52)
Ovo me podsjeti na djetinjstvo. Olicno!

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013