Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Šekerpare

Šekerpare

Objavljeno 03.04.2012 u 14:48:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 48197 puta

Od tijesta otkidati kuglice veličine oraha i stavljati ih...

Način pripreme

Sve sastojke za tijesto zajedno umijesiti rukama.

Od tijesta otkidati kuglice veličine oraha i stavljati ih u pomašćen lim.

Malo ih pritisnuti odozgo, premazati umućenim žumancetom i peći na 180°C dok ne porumene.

Agda:
Šećer i vodu staviti da prokuha, dodati sok od pola limuna.

Kad su šekerpare pečene, vruće zaliti sa vrelom agdom.
Ukrasiti mljevenim pistacijama i kokosovim brašnom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Tijesto
300g
brašna
100g
pšeničnog griza
100g
šećera u prahu
jedno
jaje
jedno
bjelance
jedan
prašak za pecivo
jedna
šolja masnoce (pola ulje, pola maslac)
jedan
vanilin šećer
jedno
žumance za premazivanje
Agda
400g
šećera
300ml
vode
-
sok od pola limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013