Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Šampite

Šampite

Objavljeno 24.02.2012 u 23:15:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 64076 puta

Izuzetan specijalitet, koji se veoma lako priprema.

Način pripreme

Kora: umutiti žumanjke sa šećerom, zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodati po potrebi max.malu šoljicu vode. Peći na laganoj vatri dok ne porumeni.

Bijeli dio: umutiti ČVRSTO bjelanjke sa šećerom. Kad smjesa postane čvrsta dodati vrelu agdu i ponovo mijesiti dok se ne sjedini.

Agda: šećer i vodu dobro ukuhati, da postane gusta smjesa.

Pravim često i sa manje jaja, ali ovaj omjer mora biti. Za agdu je bitno da ne bude previše vode, odnosno samo da se potopi šećer. Ja barem ovako imam mjeru za količinu vode. Hladna kora, vreo fil.

|
Recept je objavila/o: Indiraa

Sastojci

Kora
deset
žumanjaka
deset
kašika šećera
deset
kašika brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
mala šoljica vode
Bijeli dio
deset
bjelanjaka
20
kašika šećera
Agda
deset
kašika šećera
deset
kašika vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Indiraa (26.02.2012 21:36:42) Brisi
:)
bosanskikuhar (26.02.2012 21:20:02)
Super! Hvala Indiraa. :)
Indiraa (26.02.2012 19:26:01) Brisi
Ovo je dovoljno za br.34 tepsije.
cadoprevoz (26.02.2012 18:43:27)
u kojoj tepsiji praviti šampitu

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013