Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Ružice 1

Ružice 1

Objavljeno 21.07.2016 u 08:07:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 16691 puta

Orasi, čokolada, bademi...

Način pripreme

Puter istopiti tj. da kuha sve dok počne dobivati tamno žutu boju. Gotov puter odstraniti na stranu da se malkice ohladi.

Četkicu namakati u puter i premazati jufku, pa staviti drugu preko i posuti orasima. Zatim jufku preko, pa posuti čokoladom i na kraju opet jufku, pa preko bademe. Sa nule rolovati, a ujedno prstima zbijati jufke na čvrsto.

Oštrim nožem ružice rezati na 2cm i slagati u auflaufform prije premazan puterom. Ružice ostatkom putera premazati preko. Prekriti backpapirom i peći na 200°C.



Priprema agde/sirupa: U šerpu uliti vodu oba šećera i limun. Kuhati na laganoj temperaturi. Agda je kuhana kada se promješa kašikom i zadnja kap sa kašike se počne razvlačiti. Hladne ružice sa hladnom agdom/sirupom preliti. Ova kolicina agde//sirupa je za količinu 450g. jufke.

 

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Za ružice
četiri lista
jufke za baklavu 450g
150g
mljevenih oraha
150g
mljevenog badema
150g
čokolade za kuhanje
150g
putera
Agda-sirup
1kg
šećera
700m
vode
dvije
vrećice vanila šećera
4 do 5
kriški limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013