Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Rolat sa bijelom čokoladom

Rolat sa bijelom čokoladom

Objavljeno 19.04.2011 u 10:56:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 28907 puta

...pažljivo umiješajte snijeg od bjelanaca i istresite u...

Način pripreme

Biskvit: Umutite bjelanca sa 75g šećera u prahu, a u drugoj zdjeli žumanca s ostatkom šećera. Dodajte smjesi sa žumancima brašno, prašak za pecivo i 45g kakaa u prahu. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanaca i istresite u pek-papirom obloženi lim veličine 30 x 20 cm. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190°C oko 10 minuta. Istresite tijesto na vlažnu kuhinjsku krpu, odvojite ga od pek-papira, pospite kakaom u prahu i srolajte.

Krema:Na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu u mlijeku, pa kad se malo ohladi, dodajte liker od kafe. Pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sve sastojke utucite u kremu. Tijesto pažljivo razmotajte i premažite kremom pa ga ponovno srolajte. Rolat također premažite kremom i ukrasite rendanom čokoladom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
šest
jaja
200g
šećera u prahu
120g
brašna
jedna
kašikica praška za pecivo
50g
kakaa
Krema
tri
kašike mlijeka
100g
bijele čokolade
pet
kašikica likera od kafe
110g
šećera u prahu
200g
maslaca
Ukras
-
krupno rendana čokolada
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013