Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riblji paprikaš

Riblji paprikaš

Objavljeno 20.10.2010 u 11:53:29 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 17174 puta

...crvenog luka, malo bibera, jedan list lovora, sok od...

Način pripreme

Očistite soma ili šarana, operite ga i isjecite na komade.

U jednu šerpu stavite 500g krupno sječenog crvenog luka, malo bibera, jedan list lovora, sok od jednog limuna i malo crvene paprike.
Sve to nalijte sokom od paradajza da prelije i stavite na šporet da se kuha.

Kada bude kuhano, ispasirajte luk i paradajz, dodajte so sa suhim povrćem, pa u taj sok spustite ribu i kuhajte je jedan sat.
Ako je sok suviše gust, dodajte malo vode.

Po želji dodajte ljutu papriku.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Riblji paprikaš
1,5kg
ribe
500g
crvenog luka
malo
bibera
jedan
list lovora
jedan
limun (sok od limuna)
-
po potrebi soka od paradajza
malo
soli sa suhim povrćem
po želji ljuta paprika
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013