Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riblji fileti sa rižom i povrćem

Riblji fileti sa rižom i povrćem

Objavljeno 02.11.2009 u 18:18:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Od povrća Morski specijaliteti Od žitarica Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 21336 puta

Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti...

Način pripreme

Rižu oprati te staviti u dublju, tepsiju. Šampinjone i tikvice očistiti i izrezati debljine oko 3mm, staviti na dno tikvice, pa rižu koju smo predhodno začinili i u nju stavili ajvara.

Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti i nasuti vode da prekrije malo šampinjone.

Peći na 220- 230°C oko pola sata, zavisi od vrste riže. Povremeno dodati vode ako je potrebno. Kad je skoro gotovo, dodati vrhnju i posuti sa ribanim sirom. Zapeći dok malo ne porumeni.

Ribu začiniti i ispržiti na ulju par minuta. Poprskati sa limunovim sokom. Servirati uz rižu i svježu salatu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 6 osoba
1500g
ribljih fileta
250g
riže okruglog zrna
jedna
mlada tikvica
300g
šampinjona
tri
kašike ajvara
40g
parmezana
150ml
slatkog vrhnja
jedan
limun
malo
soli
jedna
za supu
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013