Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni patlidžani

Punjeni patlidžani

Objavljeno 03.04.2012 u 12:59:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 29127 puta

Zdravo i ukusno...

Način pripreme

Sitno isjeckati crveni luk. Pirjati na masnoći.
Kad požuti dodati mljeveno pureće meso.
Po želji dodati začine, a na kraju pirjanja sitno kosani bijeli luk i meso koje smo izvadili iz patlidžana.

Patlidžane već prerezane na pola i izdubljene nadjevati sa priređenim mljevenim mesom.

U vatrostalnu zdjelu staviti mix od povrća (namale kockice izrezati tikvice, mrkvu i poriluk).
Dodati sol, sol sa začinskim povrćem, izmiješati i ravnomjerno rasporediti, te na to povrće staviti punjene polovice patlidžana.

Peći oko 60 minuta na 200°C.

Pred kraj politi vrhnjem za kuhanjei još par minuta zapeći.

Prilog kuhana riža.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Punjeni patlidžani
-
patlidžani
-
crveni luk
-
mljeveno pureće meso
-
začini
malo
soli
-
bijeli luk
-
ulje (maslinivo)
-
tikvica
-
mrkva
-
poriluk
-
vrhnje za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013