Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni kiseli kupus

Punjeni kiseli kupus

Objavljeno 01.10.2012 u 13:19:06 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Junetina, i govedina Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 19647 puta

Kiseli kupus punjeni...

Način pripreme

Glavicu kupusa izdubiti, izvaditi sredinu kupusa i iseckati.

Na malo ulja propržiti dve glavice crnog luka i dodati iseckan kupus.

Prodinstati, dodati suvu i svežu junetinu, dodati začine po ukusu i dinstati na laganoj vatri.
Sipati pola litre vode i kad voda uvri dodati pirinač.

Fil prohladiti i napuniti šupljinu u kupusu,
a šta ostane fila oko napunjenog kupusa.

Naliti vodom, dodati još malo soli sa začinskim povrćem. Poklopiti.

Staviti u rernu na 200°C.

Recept poslala: Dijana Popović

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Punjeni kiseli kupus
jedna
glavica kiselog kupusa
500g
seckane junetine
200g
suve junetine
100g
pirinča
malo
soli
malo
bibera
-
aleva paprika slatka
-
aleva paprika ljuta sve po ukusu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013