Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pržena riba babuška

Pržena riba babuška

Objavljeno 09.05.2012 u 12:23:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 28652 puta

Ukusna pržena babuška.

Način pripreme

Babušku cijelu očošćenu, zasjecite uzduž na svakih 1-2cm.

Posolite i uvaljajte u bijelo brašno obilato da brašno uđe u pore koje ste zasjekli.

Cijelu stavite u veliku tavu na zagrijano ulje, da se uhvati korica (ne smije zagorjeti).

Okrenite na drugu stranu i ponovite isto.

Zatim smanjite temperaturu i pecite sve dok pore koje ste zasjekli ne budu razdvojene. Potrebno je više pšuta okretati.

Kada je pržena izvadite je na oval i pospite sa dosta limunovog soka, pospite isjeckanim peršunovim listom i sitno nasjeckanim bijelim lukom.

Neka tako odstoji par minuta.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Pržena riba babuška
-
babuška oko 750g
malo
soli
-
bijelo brašno
-
ulje za prženje
jedna
vezica peršunovog lista
jedan
limun
-
sitno sjeckani bijeli luk
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013