Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Proljetni omlet

Proljetni omlet

Objavljeno 21.04.2011 u 14:55:52 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 10992 puta

Očistite, operite i narežite gljive, narežite mladi luk...

Način pripreme

Očistite, operite i narežite gljive, narežite mladi luk.
Prepržite jedno i drugo na ulju, dodajte razbijena jaja koja dobro promiješate sa solju i biberom.
Ispecite.

Posebno na ulju prepržite mrvice, dodajte ribani parmezan i sjeckani zeleni peršun.
Posolite i pobiberite (vrlo umjereno).
Time pospite omlet.
Na vrh dodajte narezani paradajz, ukrasite zelenim peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Proljetni omlet
devet
jaja
pet
kašika ulja
pola
šoljice mrvica
pola
šoljice ribanog parmezana
dva
velika paradajza
150g
šampinjona ili nekih drugih gljiva
-
zeleni peršun
-
mladi luk
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013