Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani šaran

Pohovani šaran

Objavljeno 06.12.2012 u 09:24:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 15497 puta

Šaran je veoma ukusna riba, pogotovo na ovaj jednostavan način.

Način pripreme

Očišćenog šaran rasjeći preko pola uzduž kičme.

Ove polovice isjeći na na dva centimetra širine u smijeru rebara.

Komade posoliti i ostaviti da stoje oko sat vremena na hladnom mjestu.

Prije početka pripreme ih dobro posušiti.

Uvaljati u umućeno jaje, pa u brašno.

Spuštati ih u vrelo ulje i pržiti da porumene.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pohovani šaran
-
šaran (najbolji oko 2kg)
malo
soli
-
brašna po potrebi
-
umućeno jaje
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013