Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani celer

Pohovani celer

Objavljeno 29.01.2013 u 12:03:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11287 puta

Pohovani celer je vrlo ukusno jelo.

Način pripreme

Celer očistiti (ne guliti) i oprati.

Staviti cijeli u šerpu i kuhati oko 40 minuta.

Kada je kuhan oguliti ga, pa isjeći na kriške debljine oko 1,5 cm.

Kriške celera malo posoliti, pobiberiti i poprskati limunovim sokom.

Ostaviti da odstoji petnaestak minuta.

Pripremljene kriške celera uvaljati u bijelo brašno, zatim u umućena jaja, pa na kraju uvaljati u prezlu-mrvice.

Pržiti na zagrijanom ulju ili maslacu da dobiju lijepu zlatnu boju.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pohovani celer
dva
velika korjena celera
malo
soli
malo
bibera
-
sok od limuna
-
brašno
dva
krupnija jaja
-
prezla
-
ulje za prženje ili maslac
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013