Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Plodovi mora sa palentom

Plodovi mora sa palentom

Objavljeno 22.01.2013 u 21:28:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Google+ account

Recept je pregledan: 8753 puta

Zatim dodati gambere, pirjati 15-20 min., pri kraju dodati komade...

Način pripreme

Na maslinovom ulju na kratko propirjati sitno kosani češnjak, dodati pellati, te pirjati par minuta.

Zatim dodati gambere, pirjati 15-20 min., pri kraju dodati komade srdela koje smo predhodno skuhali oko 10min.te odvojili meso od košćica.

Pirjati kratko, posuti žlicom krušnih mrvica (da pogušćamo umak), posolimo, dodamo vrhnje za kuhanje, sitno kosani peršinov lisrt, te bosiljak.

Palentu skuhamo tako da vodu posolimo, dodamo komadić maslaca, te kuhamo par min.

U prilogu zelena salata.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Plodovi mora sa palentom
250g
gambera (repovi rakova)
250g
očišćenih dagnji
250g
srdela
-
maslinovo ulje
deset
češnja češnjaka
-
kosani list peršina
200g
pellati paradajza
malo
soli
malo
papra
-
prstohvat sušenog bosiljka
-
vrhnje za kuhanje
-
ribani sir parmezan za posipanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013