Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pileća čorba

Pileća čorba

Objavljeno 13.02.2012 u 10:30:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 43264 puta

Piletinu isjeći na komade. Luk sitno nasjeckati...

Način pripreme

Piletinu isjeći na komade. Luk sitno nasjeckati, pa na vrelom ulju ispržiti na zlatnožutu boju. Tome dodati sitno nasjeckan bijeli luk, paprike i odmah zatim piletinu. Posoliti i dinstati 10 minuta. Papriku očistiti od sjemenki i narezati na kolutiće, dodati piletini i dinstati dok ne uvene.

Pradajz (može i zamrznuti) preliti kipućom vodom, oguliti im kožicu, prerezati po širini napola. Narezati na kriške, dodati piletini i dinsati još desetak minuta. Tada doliti potrebnu količinu vode i kuhati još desetak minuta. Na kraju izmiješati vrhnje i žumanjke, pa to umiješati u čorbu, ali ona više ne smije da vri.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

pileća čorba
250g
piletine
jedna
glavica luka
pet
čehna bijelog luka
malo
ulja
malo
mljevene paprike
jedna
paprika babura
100g
svježeg ili zamrznutog paradajza
malo
soli
100ml
slatkog vrhnja
dva
žumanjka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013