Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pilav persijski

Pilav persijski

Objavljeno 01.11.2010 u 09:15:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 13835 puta

Kada je u pola kuhana, doda se...

Način pripreme

Riža se saspe u pola litre malo posoljene vode, da se kuha.
Kada je u pola kuhana, doda se suho grožđe, a poslije 5 minuta i maslo, pa pošto još 5 minuta vri, izmakne se sa vatre, pobiberi i dobro poklopi.

Posle deset minuta izruči se na činiju i vreo posluži.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pilav persijski
120g
riže
80g
kravljeg ili biljnog masla
120g
suhog grožđa
500ml
vode
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013