Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Patlidžan rolnice

Patlidžan rolnice

Objavljeno 07.12.2014 u 12:33:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 15949 puta

Za gurmane.

Način pripreme

Patlidžan oprati posušiti i po dužini izrezat cca. ½ cm debljine.

Na gastro toaster ili tefalnu tavu sa kašikom ulja šajbe patlidžana sa obje strane na kratko prepržiti. Ostaviti na stranu da se hlade.

Dok se šajbe hlade pripremati ćuftice. Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno, isto tako i peršun. U zdjelu staviti meso, pa dodati oba luka, peršun, ajvar, chili pahuljice i sve začine. Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice.

Na šajbe patlidžana stavljati ćuftice i urolat ih.

Paradajz pire, vodu i ulje ujediniti i uliti u tepsiju, zatim redati rolnice. Kružice paradajza i kockice paprike staviti preko, kao što je na slici.

Prekrit alufoliom i peći na 250°C.

Prilog uz patlidžan rolnice je riža.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Patlidžan rolnice
četiri
patlidžana
500g
faširanog mesa
jedna
vezica friškog peršuna
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jedna
kašika ajvara
-
chili pahuljice
malo
soli
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
malo
aleve paprike
malo
origana
malo
timjana
jedna
paradajz
dvije
zelene špic paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013