Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Patka s mladim lukom

Patka s mladim lukom

Objavljeno 28.06.2011 u 08:05:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 3440 puta

Pola sata prije završetka kuhanja očistite mladi luk i narežite ga na...

Način pripreme

Jedan dio maslaca rastopite pa na njemu ispržite očišćenu patku tako da sa svih strana bude zlatnosmeđa.

Okrečite je da se dobro isprži sa svih strana.

Tada prelijte polovicom juhe, dodajte mirođije i pokrijte.

Ostavite da kuha dva sata na slaboj vatri (ili 40 minuta u ekspresnom loncu).

Pola sata prije završetka kuhanja očistite mladi luk i narežite ga na veće komade, pa zeleni i bijeli dio bacite na ostatak ugrijanog maslaca.

Ispržite ga, prelijte ostatkom juhe i dinstajte nepoklopljeno dok tekućine gotovo posve nestane. Posolite, pobiberite, dodajte muškatni oraščić.

Patku izvadite iz juhe i poslužite je s mladim lukom kao umakom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Patka s mladim lukom
četiri
struka mladog luka
jedna
patka
1l
juhe (može biti koncentrat)
130g
maslaca
tri
karanfilčića
dva
lovorova lista
malo
soli
malo
bibera
malo
naribanog muškatnog oraščića
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013