Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Oslić

Oslić

Objavljeno 13.11.2014 u 10:25:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 14450 puta

Za one koji ne vole ribu sa mnogo kosti. Jeftino, zdravo i ukusno.

Način pripreme

U hladnoj vodi odlediti malo oslić i oguliti mu kožicu.

Malo posoliti i ostaviti da se komplet odmrzne ili ga odmrzavati u mikrovalnoj. Kada je odleđen dobro ga posušiti.

Uvaljati prvo u kukuruzno brašno, pa onda u bijelo.

Ribu stavljati u zagrijano ulje i pržiti na umjerenoj vatri. Ne okretati dok se jedna strana ne zapeče (ne pretrpavati ribom, teže se prži).

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Oslić
-
zamrznuti oslić
malo
soli
-
kukuruzno brašno
-
bijelo brašno
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013