Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Orahnjača, makovnjača

Orahnjača, makovnjača

Objavljeno 20.11.2012 u 19:19:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 18270 puta

Miješati 4 jaja sa 100g šećera,150g otopljenog maslaca...

Način pripreme

Tijesto: Tijesto: Miješati 4 jaja sa 100g šećera,150g otopljenog maslaca, cca 500g brašna, malo soli, naribana korica limuna. Zatim dodati pripremljeni kvasac (1 vrećica Digo kvasca) u 100ml mlijeka. Zamijesiti tijesto i ostaviti da se udvostruči. Dignuto tijesto podijeliti na dva dijela. Razvaljati i filati nadjevom od oraha ili maka.

Fil: 1/2kg samljevenih oraha (ili maka) preliti sa 400ml vrućeg mlijeka, dodati 300g šećera, vanil šećer, 100g grožđica, naribanu koricu limuna. Zarolati nadjeveno tijesto, oba dijela staviti u prigodnu tepsiju, pustiti da se još jednom podigne. Peći u zagrijanoj pečnici.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Tijesto
četiri
jaja
100g
šećera
150g
otopljenog maslaca
500g
brašna
malo
soli
-
naribana korica limuna
jedna
vrećica kvasca
100ml
mlijeka
Fil
1/2kg
samljevenih oraha (ili maka)
400ml
vrućeg mlijeka
300g
šećera
-
vanil šećer
100g
grožđica
-
naribanu koricu limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013