Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Odresci s jogurtom

Odresci s jogurtom

Objavljeno 14.10.2011 u 09:39:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 17728 puta

Dobro izmiješajte, oblikujte četiri odreska i ispržite na ulju, sa obje strane.

Način pripreme

Stavite meso u posudu.
Dodajte mu sitno nasjeckani luk, peršun i zatim jaje.

Posolite, pobiberite, dodajte mrvice i malo hladne vode.

Dobro izmiješajte, oblikujte četiri odreska i ispržite na ulju, sa obje strane.

Još su bolji ako ih ispržite na roštilju ili roštilj tavi.
U tom slučaju ih izvana natopite uljem.

U međuvremenu pripremite umak:
dobro izmiješajte jogurt s nasjeckanom metvicom, posolite i dodajte samo malo crvene paprike, tek toliko da umak ne bude previše blijed.

Prelijte odreske i služite toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Odresci s jogurtom
400g
mljevenog mesa
jednu
glavicu crvenog luka
jednu
kašiku nasjeckanog zelenog peršuna
jedno
jaje
malo
soli
malo
bibera
jednu
kašiku mrvica
-
ulje
Preliv-umak
400ml
jogurta
dva
riježnja bijelog luka
malo
soli
malo
mljevene crvene paprike
malo
sviježe metvice (ili peršuna)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013