Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Mokri kolač

Mokri kolač

Objavljeno 05.06.2013 u 19:42:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 43351 puta

Umjesto mokre torte, mokri kolač.

Način pripreme

Kora Jaja i šećer dobro izmiksati pa dodati ostale sastojke. Smjesu sasuti u pleh i peći dvadesetak minuta na 200°C, naravno provjeriti ćaćkalicom je li pećeno. Ohladiti i popoloviti.

Fil: U mlijeko staviti margarin, čokoladu i šećer, pa da prokuha, ujedno da se istope margarin i čokolada. Kada se istope dodati kokosovo brašno, pa par minuta miješati da se sve sjedini. Skinuti sa vatre.

U četvrtastu tepsiju staviti jedan dio kore, pa polovinu vrućeg fila, zatim drugi dio kore, pa drugi dio fila. Malo ohladiti, pa ostaviti par sati u frižider. Još je potrebno 1/2l tećnog šlaga koji izmiksamo i dodamo na ohlađeni kolač. Ukrasiti možete po želji. Ja sam samo posula kokosovim brašnom. i

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

Kora
četiri
jaja
12
kašika šećera
12
kašika brašna
15
kašika mlijeka
tri
kašike kakaa
jedan
prašak za pecivo
jedna
šoljica vode
pola
šoljice ulja
Fil
1l
mlijeka
250g
margarina
200g
kokosovog brašna
12
kašika šećera
200g
čokolade
Premaz
500ml
tečnog šlaga
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
TamaraC (24.06.2013 20:48:09)
Receptu nedostaju tačne količine sastojaka za fil. Hvala!

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013