Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Milenijska torta

Milenijska torta

Objavljeno 06.02.2012 u 15:34:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 10695 puta

Svaku koru premažite nadjevom, pa složite jednu na drugu.

Način pripreme

Maslac koliko možete više umijesite u brašno. Dodajte šećer i orahe, pa dobro umijestite tijesto.

Tijesto razdjelite u četiri dijela.
Svaki dio rastanjite u veličini kalupa za tortu i odvojeno pecite svaki list.

Kalup za tortu obložite aluminijskom folijom, namažite maslace i pospite brašnom.

Pecite u rerni na srednjoj temperaturi oko 180°C dok bude pečeno.
Pazite da tijesto ostane svijetlo.

Tijesto dobro ohladite.
Svaku koru premažite nadjevom, pa složite jednu na drugu.
Ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana.

Ostavite da stoji u frižideru ili na hladnom mjestu 24 sata.

Nadjev:
Šećer i marmeladu dobro izmiješajte.
Ovu smjesu dodajte dobro istučenom snijegu od bjelanaca, pa onda sve zajedno lagano izmiješajte.
Ovom smjesom nadjevajte tortu.
Ako ste na primjer koristili marmeladu od borovnica, onda tortu možete ukrasiti borovnicama...

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
250g
maslaca
250g
brašna
250g
šećera u prahu
220g
sitno mljevenih oraha
Nadjev
pet
velikih kašika šećera
šest
velikih kašika marmelade po želji
šest
bjelanjaka (snijeg od bjelanjaka)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013