Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Lokumi slani

Lokumi slani

Objavljeno 26.02.2013 u 14:58:23 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 23838 puta

Nenin recept...

Način pripreme

Prosijati brašno.

Napraviti rupu u sredini, te unutra staviti kiselo mlijeko/kefir, kajmak, malo soli, jaja i prašak za pecivo.

Umijesiti tijesto u jufku. Dodati još brašna/običnog mlijeka ukoliko se ne može umijesiti jufka.

Sačekati 15-20 min.
Premijesiti jufku. Ponoviti postupak.

Razviti oklagijom tijesto do debljine 0,5 cm.

Isjeći tijesto na kvadrate/rombove. Možete isjeći tijesto i kalupima u obliku srca, medvjeda, zvijezde i sl. za najmlađe.

Također možete puniti tijesto mljevenim mesom (izdinstano/kuhano), sirom i sl. po želji.

Potrebno je dobro zatvoriti tijesto da ne bi meso i sl. ispadalo prilikom prženja ...

Pržiti u vrelom ulju. Prilikom prženja se napušu.

Kao prilog lokumima mogu vam poslužiti sir i kajmak.

|
Recept je objavila/o: BHsanjalica

Sastojci

Lokumi slani
180g
kiselog mlijeka/kefira
180g
kajmaka
malo
soli
dva
jaja
500g
brašna za pite i kolače
jedan
prašak za pecivo
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013