Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Lešo meso

Lešo meso

Objavljeno 29.11.2011 u 10:17:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 56181 puta

Kad voda ponovno zavri, podesimo na srednju temperaturu da se kuha lagano.

Način pripreme

Meso operemo isječemo i stavimo zajedno s glavicom luka isječenom na četvrt, mrkvom, peršunom, celerom u toliko kipuće vode da ga prekrije.

Kad voda ponovno zavri, podesimo na srednju temperaturu da se kuha lagano.

Dodamo začine sve osim soli.
Dodamo biber u zrnu, lovorov list, klinčić, malo bosiljka i četiri-pet suhih šljiva bez košpe.

Nakon jednog sata kuhanja posolimo.

Kuhamo 2 do 3 sata ili dok meso ne bude mekano.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Lešo meso
1kg
junetine (najbolje od prsa)
jedna
glavica crvenog luka
jednu
srednju mrkvu
malo
peršuna
četvrt
korjena celera
15do 20
zrna crnog bibera
pola
lovorovog lista
jedan
klinčić
malo
bosiljka
4 do 5
suhih šljiva (izvaditi košpu)
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013