Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Lažna baklava

Lažna baklava

Objavljeno 08.05.2012 u 09:01:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 53048 puta

Brzo, jednostavno...

Način pripreme

Lisnato tijesto (odmrznuto) izvaljajte što tanje.

Izrežite ga da bude veličine kao lim.

Slažite listove, na svaki stavite malo samljevenih oraha pomiješanih sa grizom i grožđicama.

Na vrh stavite najbolji dio tijesta.

Sve premažite rastopljenim maslacem.

Uključite rernu.

Uzmite oštar nož i dok je još tijesto sirovo narežite baklavu.

Pecite prema upustvu za pečenje lisnatog tijesta (neka fino porumeni ali zagorjeti ne smije).

U međuvremenu skuhajte agdu od 600ml vode i 500g šećera.
Prelijte preko ispečene baklave (ne vrele) i ostavite da tijesto i baklava upije agdu.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Lažna baklava
jedno
pakovanje lisnatog tijesta
300g
mljevenih oraha
jedna
šoljica griza
200g
grožđica
malo
maslaca
Agda-zaljev
600ml
vode
500g
šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013