Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kruh sa šafranom

Kruh sa šafranom

Objavljeno 06.12.2010 u 10:41:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Ostalo Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 10892 puta

Dodajte vanilin šećer, koricu od limuna, so i šafran pomiješan...

Način pripreme

Prosijte brašno u zdjelu pa u udubinu u sredini stavite razmrvljeni kvasac, kašikicu šećera i pet kašika mlijeka.
Pokrijte kvasac s malo brašna i pustite da se diže oko 15 minuta.
Pomiješajte ostatak šećera, mlijeka i otopljeni maslac pa ga umiješajte u brašno.

Dodajte vanilin šećer, koricu od limuna, so i šafran pomiješan sa kašikom vruće vode pa sve umiješajte u glatko tijesto.

Izvadite tijesto iz zdjele pa ga na radnoj površini mijesite sve dok ne počne puštati mjehuriće.
Potom umiješajte u njega nasjeckani ušećereni limun i oprane i posušene grožđice.
Pospite ga s malo brašna, pokrite i pustite da se 45 minuta diže.

Dugački kalup dobro namažite maslacem i stavite u njega tijesto pa pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 60 minuta.
Posljednjih 25 minuta povremeno premazujte kruh otopljenim maslacem.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kruh sa šafranom
500g
brašna
15g
sviježeg kvasca
50g
šećera
125ml
mlakog mlijeka
80g
ušećerenog limuna
500g
grožđica
200g
masalca otppljenog
jedna
kesica vanilinog šećera
jedan
limun (korica)
malo
soli
malo
šafrana
-
maslac za premazivanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013