Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kruh, hljeb, somun

Kruh, hljeb, somun

Objavljeno 16.01.2013 u 11:19:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 65823 puta

Mekan je ko duša :)

Način pripreme

Sve sastojke lijepo zamijesiti.

Ostaviti da nadođe.

Kad je tijesto nadošlo, ponovo se prekuha i opet ostavi da nadođe.

Kad je po drugi put nadošlo, prebaciti u tepsiju.
Sačekati da ponovo nadođe u tepsiji, a zatim peći.

Gotov premazati sa buterom-maslacem.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kruh, hljeb, somun
2 kg
brašna
jedna
kesica germe (kvasac)
dvije
kašikice šećera
tri
kašikice soli
200ml
mlakog mlijeka
četiri
čaše od 200ml vode mlake (po potrebi dodati vode
četiri
kašike vrhnja (po želji može i slatko i slano)
pola
šolje ulja (za čaj šolja)
-
buter za premazati
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013