Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kiflice sa faširanim mesom

Kiflice sa faširanim mesom

Objavljeno 12.04.2014 u 08:21:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 30488 puta

Odlične, ukusne, domaće kifiice sa mesom.

Način pripreme

Fil:

Luk prečistiti, oprati, pa izrezat na sitno. Sa bijelim lukom isto tako odraditi. U tavi zagrijati 50ml ulja i dodati luk da omekša. Fasirano meso dodati u luk i na većoj temperaturi kratko dinstati uz stalno miješanje. Zatim dodati sve začine, pahuljice paprike i bijeli luk. Smanjiti temperaturu i lagano dinstati dok meso omekne i ispari sav sos.

Ostavit da ohladi

Tijesto

Germu utopiti u malkice mlijeka i šećera da se upjeni. Bjelancad na pjenasto izmiksati. Brašno i sve ostale gore navedene sastojke dodati i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadođe. Nadošlo tijesto prerezati na 4 loptice iste veličine. Valjkom-oklagijom za tjesteninu razviti prvu lopticu na Ø35x35cm. Razvijenu jufkicu prerezati na 8 trokuta iste veličine. Na svaki trokut staviti po jednu kašiku pripremljenog mesa. Uvijati ih u kiflice. Odraditi isto i sa druge 3 loptice.

Tepsiju prekrit backpapirom i stavljati kiflice sa razmakom od 3cm između svake kiflice i ostaviti ih na toplo mjesto da ponovo nadođu. Kiflice premazati istučenim žumanjkom i posuti crno bijelim sjemenkama preko tj. susam i ćurukut, kao što je na slici.

Kiflice peći na 200°C

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
1kg
brašna
jedna
svježa germa
tri
bjelanca
jedna
vrecica krompir pirea
250ml
ulja
500ml
mlijeka
-
so i šecer pola pola
Fil
500g
faširanog mesa
dvije
veće glavice luka
2 do 3
čehna bijelog luka
jedna
kašika pahuljica slatke paprike
-
biber
-
so sa začinskim povrćem
-
aleva paprika
-
so po potrebi
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013