Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kelj bez mesa

Kelj bez mesa

Objavljeno 12.12.2011 u 08:45:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 18007 puta

Dodati joj skuhani i ocijeđeni kelj, malo...

Način pripreme

Izrezati kelj na široke rezance.
Popariti ga i staviti kuhati u vreloj vodi.

Napraviti svijetlu zapršku od brašna, ulja i sjeckanog luka.

Razrijediti je juhom ili vodom.
Dodati joj skuhani i ocijeđeni kelj, malo sjeckanog bijelog luka, soli, bibera i ostaviti da dobro prokuha.

Konačno dodati varivu sjeckanog zelenog peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kelj bez mesa
glavica
kelja
-
ulje za zapršku
jedna
kašika brašna
jedna
glavica crvenog luka
jedna
mala glavica bijelog luka
malo
bibera
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013