Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Karfiol sa pavlakom

Karfiol sa pavlakom

Objavljeno 08.02.2013 u 12:33:52 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 18958 puta

Karfiol koji je dobar kao predjelo, jelo i prilog.

Način pripreme

Karfiol radvojiti na veće cvijetove.

Staviti vodu da u šerpu, posoliti i staviti karfiol da se obari (toliko dugo da ne bude niti mekan niti tvrd. Ne smiju se "cvijetovi raspadati.)

Kada smo karfiol obarili, izvaditi iz vode u kojoj se kuha pa ocijediti.

Dok je još topao staviti ga u zdjelu i prekriti. Neka zdjela bude na toplom mjestu i prekrivena salavetom.

U tavi napraviti bijelu zapršku od maslaca i brašna, pa nato dodati mlijeko.
Miješati dok se ne stvori gusti umak, na vrlo blagoj temperaturi.

Kada se umak dovoljno zgusnuo dodati pavlaku u koju smo umutili žumance.
Poslije dodavanja pavlake umak ne smije da provri, nego se drži na vatri samo za se dobro zagrije.

Obareni karfiol staviti u zdjelu u kojoj se služi, pa ga preliti sa pripremljenim umakom.

Po želji dok je još toplo možemo naredati malo tvrdog punomasnog sira, trapista ili sl.

Dekorisati možemo sa crvenom paprikom.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Karfiol u sa pavlakom
jedan
krupniji karfiol
malo
soli
60g
maslaca
20g
brašna
pet
kašika mlijeka
pet
kašika kisele pavlake
jedno
jaje (samo žumance)
malo
sira po želji
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013