Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kadun butići

Kadun butići

Objavljeno 13.06.2011 u 14:40:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Od žitarica Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 68159 puta

...kojoj se dodaju dvije kašike rastopljenog maslaca ili...

Način pripreme

Riža se očisti i stavi u vrelu slanu vodu, kojoj se dodaju dvije kašike rastopljenog maslaca ili 2 kašike ulja.

Kuhana riža se pobiberi i ohladi.

Mljeveno meso se isprži na luku i izmiješa sa kuhanom rižom.

Od riže i mesa prave se "butići" (uzima se onoliko smjese, koliko staje u šaku i stegne).

Uvaljaju se u brašno i umućena jaja, pa na vrućem ulju prže dva do tri minuta, dok sa obje strane porumene.

Kadun-butići služe se sa umakom od paradajza, kao samostalno jelo.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kadun butiči
400g
mljevenog mesa
150g
riže
jedna
glavica luka
dvije
kašike maslaca ili ulja
jedno
jaje
tri kašike
kašike brašna
malo
soli
malo
bibera
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
sliona (18.12.2011 21:26:44)
ovaj recept nije dobar. pravila sam i nedostaje nesto da poveze masu. dodala sam jaje i brasna. onda je bilo OK.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013