Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Juha od zaprške s umućenim jajetom

Juha od zaprške s umućenim jajetom

Objavljeno 03.01.2012 u 16:15:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11324 puta

Tada dodati malo kima, razrijediti zapršku...

Način pripreme

Na vrelom ulju pržiti dvije kašike brašna, dok ne porumeni.
Tada dodati malo kima, razrijediti zapršku hladnom vodom, a zatim doliti vrelom, slanom vodom.

Kada juha 10 minuta kuha, procijediti je i ukuhati u nju umućeno jaje, tako, da ga dodaješ juhi u tankom mlazu, a dotle juhu vilicom miješati.

Čim provrije, juha je gotova.

Prema ukusu dodaj pola kafene kašike octa i 2-3 kašike kiselog vrhnja.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Juha od zaprške s umučenim jajetom
-
ulje ili maslac
-
malo kima
-
malo soli
-
jedno jaje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013