Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Juha od rajčice

Juha od rajčice

Objavljeno 14.07.2009 u 16:12:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11736 puta

Juha od rajčice je recept za sve ljubitelje kuhane hrane.

Način pripreme

Odrežite rajčice i kuhajte ih oko 6-8 minuta sve dok se koža ne bude lako skidala. Ogulite ih i izrežite.

Stavite ulje, češnjak i luk u plitku posudu i kuhajte nepoklopljeno oko 3-4 minute.

Dodajte pire od rajčice, izrezane rajčice i mrkvu, poklopite i kuhajte 8-10 minuta.

Miješajte sve dok masa ne bude sasvim jednolična. Zalijte juhom od povrća ili pilećom juhom i kuhajte otklopljeno još 5-6 minuta.



Za posebnu notu:

Dodajte nekoliko listova svježek bosiljka i malo papra, ili razmutite jaje i dodajte ga u juhu prije posluživanja.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
750g
zrelih rajčica
2
velike kašike maslinovog ulja
1
glavica sitno isjeckanog luka
1
češanj češnjaka, zgnječenog
1
sitno izrezana mrkva
5dl
juhe od povrća ili pileće juhe
1
mala kašika šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013