Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Jezik u umaku od crnog vina

Jezik u umaku od crnog vina

Objavljeno 15.11.2012 u 14:01:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 5686 puta

Očišćeni i opran jezik kuhajte sa...

Način pripreme

Očišćeni i opran jezik kuhajte sa zeleni za supu.

Dodajte biber u zrnu, lovor i izrezanu glavicu crvenog luka.

Kada je jezik kuhan, ogulite ga i izrežite na kriške.

Umak:
Margarin ili maslac rastopite, dodajte mu brašno i pržite da dobije krem boju.

Kada ste to uradili, dodajte oko jedan litar supe od kuhanog jezika i kuhajte oko 15 minuta.

Dodajte so, mljevenog bibera, malo šećera, sok od limuna i na kraju crno vino.

Marinirane šampinjone dodajte u umak.

Još sve malo prokuhajte i prelijte preko jezika.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Jezik u umaku od crnog vina
jedan
veći jezik 2 do 3 kg
-
vezica zeleni za supu
-
nekoliko zrna bibera
jedan
list lovora
jedna
glavica crvenog luka
90g
margarina ili maslaca
-
brašno
malo
soli
malo
mljevenog bibera
malo
šećera
130ml
crnog vina
pola
limuna (sok)
jedna
konzerva šampinjona
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013