Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Jelo od špinata i krompira

Jelo od špinata i krompira

Objavljeno 17.04.2012 u 10:07:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 36442 puta

Vatrostalnu zdjelu namastite maslacem i dno pokrijte većim dijelom kaše od krompira.

Način pripreme

Krompir skuhajte i protisnite u kašu.

Očišćeni i oprani špinat skuhajte u slanoj vodi, zatim ga ocijedite i protisnite.

Na maslacu ispržite nasjeckani luk i bijeli luk, dodajte brašno, pa kad požuti, zalijte mlijekom.

Dodajte špinat, malo muškatnog oraščića, posolite, pobibrite i ostavite da prokuha.

Vatrostalnu zdjelu namastite maslacem i dno pokrijte većim dijelom kaše od krompira.

Zatim stavite špinat.

Oko cijele zdjele od ostatka krompirove kaše napravite malo hrpica odozgo.

Pecite u rerni 15 minuta na umjerenoj vatri.

Prije posluživanja pospite još nasjeckanim tvrdo kuhanim jajima.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Jelo od špinata i krompira
1kg
krompira
1,5kg
špinata
jedna
glavica luka
pola
manje glavice bijelog luka
30g
maslaca
30g
brašna
400ml
mlijeka
malo
soli
malo
bibera
malo
muškatni oraščić
dva
tvrdo kuhana jaja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013