Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Jegulja sa bijelim lukom

Jegulja sa bijelim lukom

Objavljeno 27.12.2011 u 10:55:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 7890 puta

...i pripremljenim umakom prelijte očišćenu jegulju...

Način pripreme

Očišćenu jegulju operite u nekoliko voda.

Na nekoliko mjesta, sve do kosti, zarežite oštrim nožem.

U malu zdjelu stavite sitno isjeckan peršun, limun izrezan na komadiće, bijeli luk, maslinovo ulje, sirće, so i biber.

Dobro promiješajte i pripremljenim umakom prelijte očišćenu jegulju koju ste prije toga stavili u tepsiju.

Pecite u rerni na srednje jakoj vatri oko 200°C dok jegulja bude dobro pečena.

Za vrijeme pečenja prelijevajte je sokom u kojem se peče.

Poslužite uz kuhani krompir, crveni luk...

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Jegulja sa bijelim lukom
1,5kg
jegulje
deset
čehna bijelog luka
jedna
vezica peršuna
pola
limuna
100ml
maslinovog ulja
jedna
kašika vinskog sirćeta
malo
bibera
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013