Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Jednostavna kokos torta

Jednostavna kokos torta

Objavljeno 20.03.2013 u 15:55:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 38534 puta

Jednostavna, da jednostavnija ne može biti za napraviti.

Način pripreme

Biskvit: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg sa 4 kašike šećera. žumanjke umutite sa 6 kašika šećera. Dodajte mlijeko i ulje pa sjedinite. Zatim dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Pažljivo sjedinite snijeg od bjelanjaka.

Podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte, u malo mlake vode rastvoren kakao prah i instant kafu, a drugi dio ostaje žut. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte tamni dio biskvita, pa pecite na 180°C dok ne porumeni.

Kokos krema: Sjedinite kokos, griz, šećer i vanilin šećer, prelijte mlijekom pa sve stavite na šporet da prokuha miješajući cijelo vrijeme. Prelijte preko tamnog biskvita. Preko kokos kreme sipajte svijetli dio biskvita pa vratite u pećnicu da se peče jos 25-30 minuta.

Na pari (ili na tihoj vatri na šporetu) otopiti čokoladu, ulje i malo slatkog vrhnja.

Pečen kolač izvadite iz kalupa, pažljivo odvojite papir, pa stavite na pladanj za kolače. Kad se potpuno ohladi, prelijte čokoladnom glazurom. Kad se ona ohladi i stegne sijecite na komade. Možete također ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.

|
Recept je objavila/o: NeXi

Sastojci

četiri
jajeta
10
kašika šećera
100ml
mlijeka
100ml
ulja
12
kašika brašna
jedan
vanilin šećer
jedan
prašak za pecivo
dvije
kašike kakaa u prahu
jedna
kašika instant kafe
Biskvit
četiri
jajeta
10
kašika šećera
100ml
mlijeka
100ml
ulja
12
kašika brašna
jedan
vanilin šećer
jedan
prašak za pecivo
dvije
kašike kakaa u prahu
jedna
kašika instant kafe
Kokos krema
600ml
mlijeka
100g
kokosovog brašna
pet
kašika griza
osam
kašika šećera
jedan
vanilin šećer
Cokoladna glazura
100g
čokolade (može i vise ko voli)
malo
ulja
malo
slatkog vrhnja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013