Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Jasminkine tulumbe

Jasminkine tulumbe

Objavljeno 18.02.2013 u 13:43:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 24232 puta

Kada su tulumbe gotove, vruće ih stavljati u ledenu agdu.

Način pripreme

Agda:0,5 l vode i 1kg šećera.
Prvo se napravi agda, jer treba da se dobro ohladi.

Tijesto: 0,5l vode, 2 fildžana šećera, 2 fildžana ulja, staviti da prokuha, a zatim dodati 500g brašna i miješati ravnomjerno da se ne naprave grudvice.
Skloniti sa šporeta da se ohladi.
Kada se ohladilo tijesto dodavati jedno po jedno jaje 5 kom, pa dobro umutiti.

Zatim u šerpu staviti 0,5l ulja, pa staviti da se malo ugrije.

Od smjese praviti tulumbe i stavljati u ulje, ne vrelo.

Kada su tulumbe gotove, vruće ih stavljati u ledenu agdu.
(Ja šerpu u kojoj pržim tulumbe sklonim sa šporeta, pa onda vadim tulumbe u agdu. U šerpu koja nije na kolu-ringli stavljam smjesu od tulumbi, pa tek onda vratim na kolo da se lagano prže.)

Kad su sve tulumbe gotove, na to ispem ostatak agde.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Agda
500ml
vode
1kg
šećera
Tulumbe
500ml
vode
dva
fildžana šećera
dva
fildžana ulja
500g
brašna
pet
jaja
500ml
ulja za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013