Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjetina s bamijom

Janjetina s bamijom

Objavljeno 25.04.2012 u 12:26:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 36684 puta

Janjetinu nasjeći na više komada i oprati.

Način pripreme

Janjetinu nasjeći na više komada i oprati.

Luk očistiti i sitno nasjeckati, pa ga na vreloj masti ispržiti da postane zlatnožut.
Dodati nasjeckan list peršuna, bijeli luk i to malo propržiti.

Dodati vodu i crvenu papriku.

Kad je meso napola mekano, dodati bamiju i polagano dalje dinstati dok meso postane sasvim mekano. Dodati začine. Dok se dinsta ne miješati da se bamija ne bi raspala.

Prije iznošenja na stol posuti nasjeckanim peršunom.
Kao prilog se uslužuju slani ili mladi kuhani krumpiri.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Janjetina s bamijom
1kg
janjetine
50ml
ulja
dvije
glavice luka
malo
mljevene crvene paprike
tri
čehna bijelog luka
malo
lista peršuna
600g
sviježe ili zamrznute bamije
malo
soli
deset
zrna bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013