Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Janjeći but s mirođijama

Janjeći but s mirođijama

Objavljeno 04.01.2012 u 14:27:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 11651 puta

Tim tijestom obložiti ispečeni but, pa ga...

Način pripreme

But namazati uljem, posoliti ga i pobiberiti, pa ga najprije 15 minuta peći na veoma jakoj, a zatim još 3/4 sata na umjerenoj vatri.

U međuvremenu pripremiti tijesto od mrvica (prezle), mirođija i od maslinova ulja.

Tim tijestom obložiti ispečeni but, pa ga staviti da se još peče.

Zaljevati ga rastopljenim maslacem.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Janječi but s mirođijama
jedan
manji janjeći but
-
ulje
malo
soli
malo
bibera
100g
mrvica (prezle)
-
list peršuna
-
majčina dušica
-
vlasac
malo
maslinova ulja
malo
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013