Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Gulaš čorba

Gulaš čorba

Objavljeno 26.03.2012 u 15:41:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Meso Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 54726 puta

Čorba kao glavno jelo...

Način pripreme

Na ulju ispržiti isjeckan luk. Dodati na kocke izrezano meso, crvenu papriku i so. Meso dinstati najprije u svome soku, onda posuti brašnom, pa kad ono zažuti, zaliti prvo hladnom, pa onda toplom vodom. Kuhati dok meso ne postane mekano.

Krompir oguliti, izrati u kocke i kuhati u slanoj vodi. Kad je kuhan, ocijedti ga i dodati u čorbu. Na kraju dodati vino (umjesto vina može se dodati sok od paradajza) i ostaviti provri.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Gulaš čorba
tri
kašike ulja
100g
crvenog luka
200g
govedine ili junetine
tri
kašike brašna
pola
kašike
malo
soli
200g
krompira
100ml
bijelog vina ili soka od paradajza
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013