Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Grašak sa krompirom i junetinom

Grašak sa krompirom i junetinom

Objavljeno 09.01.2013 u 12:23:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa krompirom Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 45102 puta

Recept za domaće varivo sa graškom.

Način pripreme

Juneći flam isjeći na komade i staviti u šerpu da se dinsta sa isjeckanim lukom.

Kada je meso do pola gotovo, dodati so sa začinskim porćem, malo bibera, malo bosiljka, jednu glavicu bijelog luka, malo crvene paprike, nekoliko zrna bibera i dva čitava paradajza (ako nema svjež ili zamrznut paradajz može i sok od paradajza).

Doliti mlaku vodu, pa dodati oguljen krompir (ako je sitan ne sjeći da budu krupniji komadi), dodati krupno narezanu mrkvu i jednu papriku zelenu izrezanu na kolutove.

Na kraju dodati sviježi ili smrznuti grašak.

Kuhati na tihoj vatri i ne miješati.

Pri kraju kuhanja po želji dodati crnog vina.


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Grašak sa krompirom i junetinom
500g
junećeg flama
malo
ulja
dvije
glavice crvenog luka
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
jedna
manja glavica vijelog luka
malo
crvene paprike
nekoliko zrna bibera
dva
paradajza ili sok od paradajza
700g
krompira
tri
krupnije mrkve
jedna
zelena parika
400g
graška (svijež ili zamrznut)
100ml
crnog vina (po želji )
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013