Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Francuske rolnice

Francuske rolnice

Objavljeno 03.04.2012 u 12:38:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 47925 puta

U ovom slučaju ja sam filovalla nutelom i višnjama.

Način pripreme

Od navedenih sastojaka umjesiti glatko tijesto. Pokriti ttiesto najlon kesom i ostaviti 2 sata u frižider.

Razviti tijesto i po njemu isjeckati 200gr putera i posuti 1 kesicom vanilin šećera, pa tijesto smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta.

Tako uraditi još dva puta sa tijestom (razviti ga i smotati u pismo i u frizider na hlađenje),
znači 3 puta po 30 minuta na hlađenje u frižider.

Posle toga tijesto razviti isjeći na trake i filovati po želji.

U ovom slučaju ja sam filovalla nutelom i višnjama.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Tijesto
300ml
mlijeka
150ml
kisele vode
malo
soli
50g
putera
100g
šećera
-
sok od jednog limuna
dva
jaja
600g
brašna
-
kockica kvasca
Nadjev
-
nutela ili višnje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013