Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dimljena divlja patka na mostarski način

Dimljena divlja patka na mostarski način

Objavljeno 16.02.2012 u 15:00:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Divljač Google+ account

Recept je pregledan: 7122 puta

Starinski mostarski recept.

Način pripreme

Patku oprati, rasjeći na 4 dijela, posoliti i staviti na hladno mjesto da 6 dana stoji. Ako nije ispustila dovoljno soka, potrebno je meso preliti slanom, prokuhanom i ohlađenom vodom, toliko da pokrije meso. Nakon toga patku izvaditi iz salamure i staviti na dim 4 dana.

Poslije toga je dobro oprati i kuhati u malo slane vode. Poriluk narezati na tanke kolute, ispržiti na vrelom ulju da postane zlatnožut i dodati ne prekiseloj repi. Tome dodati i mljevenu papriku i biber. Repu zaliti juhom u kojoj je kuhana patka i dokuhati. Na pladanj staviti dobro iskuhanu repu, pa na nju složiti patku.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dimljena divlja patka na mostarski način
jedna
divlja patka
80ml
ulja
100g
poriluka
1kg
kisele repe
malo
mljevena bibera
malo
mljevene slatke crvene paprike
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013