Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba sa junetinom

Čorba sa junetinom

Objavljeno 26.03.2012 u 15:59:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 25622 puta

Odlična domaća čorba.

Način pripreme

Staviti kosti da se kuhaju oko 2 sata.

Junetinu fino isjeckati i staviti na ulje na kojoj se ispržio isjeckani luk.

Sve malo prodinstati, pa posuti brašnom.
Propržiti, a onda se zaliti kuhanom procijeđenom supom od kosti.

U čorbu dodati isjeckani peršun (korjen) i mrkvu, a može se dodati 50g dinstane riže.

Umjesto supe od kosti može se u vodu dodati koncentrat (kocka) juneće ili goveđe supe.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Čorba sa junetinom
1,5l
vode
-
kost juneća
40g
mrkve
40g
peršina
jedna
glavica crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
300
kuhane junetine
četiri
kašike ulja
tri
kašike brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013