Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba od kelerabe

Čorba od kelerabe

Objavljeno 28.10.2010 u 12:57:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 9084 puta

...pa kad zaprška porumeni, dodajte kelerabu, malo...

Način pripreme

Očistite i operite tri mlade kelerabe, zatim ih stavite da se kuhaju s kilogramom goveđih kostiju (umijesto kosti možete staviti kocke za goveđu supu).
Skuhanu kelerabu možete propasirati ili isjeckati na sitne kockice.

Napravite u posebnom sudu zapršku od dvije kašike ulja i kašikice brašna, pa kad zaprška porumeni, dodajte kelerabu, malo propržite i nalijte supom u kojoj se kuhala keleraba i posolite po ukusu.

Pustite da čorba provri pa je uklonite sa šporeta, malo prohladite i začinite jednim jajetom i šoljicom mlijeka.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Corba-od-kelerabe
tri
mlade kelerabe
1kg
goveđih kostiju ili kocke za goveđu supu
dvije
kašike ulja
jedna
kašičica brašna
jedno
jaje
jedna
šoljica mlijeka
jedna
kašičica brašna
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013