Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bubrezi u umaku

Bubrezi u umaku

Objavljeno 04.06.2012 u 14:28:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 14593 puta

Onda zalijte mješavinom vrhnja i senfa, posolite i...

Način pripreme

Očišćene teleće bubrege narežite na kocke.

Ispržite na jakoj vatri na maslacu.

Zalijte sa malo vode i dobro miješajte da se otopi talog koji se prihvatio za dno tave.

Onda zalijte mješavinom vrhnja i senfa, posolite i pobiberite.

Dinstajte još 2-3 minute.

Poslužite s pečenim ili kuhanim krompirom.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Bubrezi u umaku
dva
teleća bubrega
50g
maslaca ili margarina
dvije
kašike senfa
150ml
vrhnja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013