Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanske ćufte

Bosanske ćufte

Objavljeno 20.02.2012 u 13:20:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 49424 puta

U juneće mljeveno meso dodati malo...

Način pripreme

U juneće mljeveno meso dodati malo vode, brašno, so, biber i jaje.
Umijesiti, pa od te mase rukama oblikovati ćufta.

Namastiti dublju i manju tepsiju, pa u nju redati ćufta.

Staviti u zagrijanu rernu, prvo na jaku temperaturu, pa kada malo porumene smanjiti temperatutu na srednje jaku. Peći oko 40 minuta.

Razmutiti jaja sa kajmakom ili kiselim vrhnjem, dodati malo mlijeka ili jogurta (u ovu smjesu možemo dodati malo sitno sjecanog bijelog luka, kima u prahu, sitno sjeckanog peršunovog lista...), pa kada su ćufta gotova preliti pripremljenu smjesu preko ćufti.

Vratiti na kratko u rernu.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

čufta
750g
junećeg mljevenog mesa
tri
kašike brašna
četiri
jaja
malo
soli
malo
bibera
malo
vode
Preliv
300g
kajmaka ili kiselog vrhnja
200ml
jogurta ili mlijeka
malo
sitno isjeckanog bijelog luka
malo
sitno isjeskanog lista pršuna
malo
soli
malo
kima u prahu (ili istucanog)
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013