Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanska kukuruzna pita

Bosanska kukuruzna pita

Objavljeno 04.10.2011 u 13:29:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 51035 puta

Sad dodati dvije velike kašike punomasnog kajmaka i jednu veliku kašiku masla ili maslaca, pola litre domaćeg mlijeka...

Način pripreme

Prosijatl pola kolograma kukuruznog domaćeg brašna.

U jedan lonac staviti šest jaja i dobro ih izmiješati.
Sad dodati dvije velike kašike punomasnog kajmaka i jednu veliku kašiku masla ili maslaca, pola litre domaćeg mlijeka, malo soli, pa sve to dobro izmiješati.

U tu masu usuti prosijano kukuruzno brašno.
Sve dobro ponovo promiješati.
Uzeti pleh i dobo ga namazati maslacem, pa masu tanko sipati u pleh.
Poprskati rastopljenim maslom ili maslacem i staviti u rernu.

Peći pola sata, zatim pleh izvaditi, premazati pitu rastopljenim kajmakom.
Isjeći je na kocke i vruću služiti.
Uz ovo jelo možemo služiti kajmak pomiješan sa suhim izmrvljenim dimljenim sirom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanska kukuruzna pita
500g
kukuruznog brašna
šest
jaja
dvije
kašike punomasnog kajmaka
jedna
velika kašika masla ili maslaca
500ml
domaćeg mlijeka
malo
soli
-
kajmak za preliti
-
suhi dimljeni sir (po želji)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013